Călătorii. Outdoor. Fotografie. Și orice mai sare din trenul gândirii

Bun venit în spațiul meu public, unde mă preocup să digitalizez povești despre treburile de mai sus.

Eu sunt Ileana, iar imagesandwords.ro a văzut lumina zilei prin 2013, preluând o mică parte dintre articolele unui vechi jurnal început cu mult înainte.

Vă aflați aici pe un blog personal, într-o treabă aflată mereu în proces de transformare, scrisă cu mult drag, cu pasiune și mereu printre picături, despre aventurile mele de tot felul – fie ele pe poteci de munte, prin natură, călătorii sau pur și simplu de oriunde – toate în încercarea de a înrăma cumva modul în care m-a primit și am văzut lumea.

Eu? Am munții în suflet încă din copilărie și îi păstrez aproape și în viața mea de om mare. Am avut șansa să călătoresc în multe colțuri ale lumii, prea puțin ilustrate încă (din păcate) aici, iar ultimii opt ani au fluturat aproape integral alături de mica Surină, care ne-a însoțit mai mereu acolo unde s-a putut.

Fotografiez momente și lucruri și locuri. Îmi plac cuvintele și poveștile ascunse în spatele lor, muzica, cerneala și ideile exact așa cum sar ele din trenul gândirii. Pe lângă job și tumultul vieții zilnice, încerc să potrivesc cum-necum în programul meu ieșiri în natură de cât mai bună calitate. Atunci când mai rămâne un pic de loc liber și pot, mă bucur să colaborez cu Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO), dezvoltând proiecte educaționale și culturale în domeniul outdoor.

Blogul? O colecție de momente. Un șir aleatoriu (și destul de inconsecvent) de povești din călătorii și drumeții, fotografii din lume, impresii sau tehnicalități de pe munte. Frânturi de pe șine și experiențe adunate prin propriile lentile, pentru mine dar și pentru voi. Iar acum sau cândva, când om crește noi mai mari sau om rămâne tot copii, vom avea acest loc numai bun de scormonit. După informații, dacă vă trebuie, dar și după altceva, chiar și mai important: o părticică din noi.

Sper ca urmărind acest blog să descoperiți treburi de folos pe care să le folosiți responsabil. Iar eu una vă mulțumesc pentru timpul petrecut aici și sper să reveniți mereu cu plăcere.

Un PS la care țin mult

Lentilele prin care e scris și fotografiat acest blog sunt fix cele personale. La propriu, chiar. Uneori mai curate, alteori mai neclare, uneori cu o profunzime de câmp mai mare, alteori mai mică, uneori mai luminoase, alteori mai întunecate. Dar ale mele.

Uneori veți găsi aici informații, poate mai detaliate, poate mai incomplete. Folosiți-le cum credeți voi mai bine, însă (și mai ales în ceea ce privește drumețiile și turele, dar nu numai) documentați-vă mereu bine și din cât de multe surse puteți înainte să porniți la drum.

Alegeți să mergeți în locurile care vi se potrivesc cel mai bine. Alegeți să cunoașteți câte ceva despre ele înainte. Alegeți să aveți grijă de ele. Și amintiți-vă să le respectați întotdeauna, alături de natura, oamenii, obiceiurile și cultura lor – căci acestea sunt lucrurile de care până la urmă vă veți folosi în toate călătoriile voastre și vă și le vor îmbogăți cel mai tare. Și sunt tot aceleași locuri și lucruri pe care le veți lăsa în urmă și care vor fi găsite de cei care se îndreaptă la rândul lor curioși către ele, la fel ca și voi.

Și încă ceva. Urmăriți aici un blog personal pe care vă rog să îl respectați ca atare. Este un spațiu destinat atât informațiilor cât și (mai ales) simțirii de bine. Îmi doresc mult ca acest lucru să nu se schimbe. Iar în ceea ce privește întreg conținutul, vă rog să nu uitați să îmi cereți acceptul și să folosiți ghilimele și link în caz că doriți să transmiteți cumva cuiva ceva mai departe.

Iar eu, din nou, vă mulțumesc pentru fiecare vizită și… bucurați-vă care cum puteți, după posibilități.