Dragi copii,

Acest capitol merită început direct și scris pe șleau cu un pic de umor negru.

Da. Nu mă caracterizează cea mai mare consecvență la capitolul scris, și asta nu pentru că a scrie aici nu este suficient de important, căci eu aș face treaba asta mai oricând, ci pentru că întreg procesul este în cazul meu unul foarte laborios și consumator de timp și resurse pe care nu întotdeauna le dețin – și asta datorită altor treburi și priorități de la mine din curte. Și nu greșesc deloc spunând “datorită” și nu “din cauza” :).

Pare simplu la prima vedere, un articol: câteva poze, câteva vorbe și gata. Însă niciodată nu mi-a ieșit această abordare, întotdeauna e multă zumzăială la procesor (mă refer la cel intern), fie și doar pentru câteva cuvinte. Dar da, e o angrenare foarte frumoasă și plăcută pentru mine, care de obicei mă acaparează cu totul. De aceea scriu doar când apuc și în ultima vreme chiar mai rar. Dar nu-i bai. Cum ar spune un bun prieten, poate că e nevoie ca propriile delectări să fie accesate cât mai rar, pentru a-și păstra savoarea.

Deci cum puteți urmări blogul, astfel încât să nu ratați în al doilea deceniu al mileniului trei niciunul din cele zece articole/ an, și asta într-un an bun :)?

  1. Il adăugați la bookmarks și intrați pur și simplu pe el – https://imagesandwords.ro
  2. Pagina de Facebook Images & Words – rețea socială destul de puțin accesată, poate reprezenta totuși o modalitate de a mai afla când și când ce mai e nou. Cu un Like sau Follow și cu puțin noroc, este posibil să vi se afișeze în News Feed articolele nou-postate pe blog, cu prima condiție să le urc eu pe Facebook mai întâi, ceea ce în general se întâmplă pentru articolele mai mari.
  3. Contul de Instagram imagesandwords.ro – la fel ca mai sus, conține(a) mai degrabă capturi de momente, dar încerc și cu informații legate de noile articole scrise pe blog. Îmi doresc mult de tot să se arate în viitor că viitorul (preferabil continuu) va face și el parte din această propoziție, laolaltă cu prezentul și imperfectul. Prea alambicat trenul gândirii? Da, chiar și pentru propriile mele șine. E din cauza orelor mici afișate în dreapta jos a ecranului.
  4. Feedly – acesta este agregatorul pe care eu îl mai folosesc pentru toate blogurile pe care le urmăresc. Dacă ești interesat de conținut, dar ești în același timp la fel de uituc ca și mine și nu ții minte să verifici din când în când ce mai e nou direct pe site, iar social media pare că uneori sare exact peste ceea ce te interesează cu adevărat, iată soluția ideală pentru a avea laolaltă tot ceea ce te interesează, fără să ai dubiul că ai pierdut ceva conținut pe drum. Feedly poate fi folosit cu același cont de Google, doar să nu uiți să deschizi aplicația.
  5. Newsletter – teoretic cea mai sigură modalitate de a fi la curent cu ce mai este nou pe blog este acest newsletter, căci am eu o vorbă… e-mailul e sfânt și ajunge în general acolo unde trebuie. Doar că îl trimit destul de rar, uneori mai rar decât odată cu fiecare articol. Poate în timp voi putea schimba și acest lucru. Și totuși, vă puteți abona prin e-mail la postările noi aici.

Eu zic că dacă le bifați pe toate, n-aveți cum să ratați noutățile (care by the way pot fi în același timp și cine știe ce vechituri…).

Gluma și umorul negru la o parte, una din bucuriile mele cele mai mari legate de blog este atunci când lumea îmi spune că urmărește ceea ce se întâmplă pe-aici, citește articolele și se bucură de fotografii sau de atmosfera din ele. Mai ales mama. Iar eu prefer să pun conținut direct pe blog, căci acesta este jurnalul pe care îl simt mult mai aproape, decât să folosesc social media ca ramuri, pentru mine, cât se poate de secundare.

Așa că, din nou, mulțumesc pentru timpul petrecut aici și sper să reveniți mereu cu plăcere.