Cum urmăriți blogul

/Cum urmăriți blogul
Cum urmăriți blogul2018-07-09T17:52:39+00:00

Acest capitol merită început direct și scris pe șleau cu un pic de umor negru.

Da. Nu mă caracterizează cea mai mare consecvență la capitolul scris, și asta nu pentru că a scrie aici nu este suficient de important pentru mine respectiv pentru voi, căci eu aș face treaba asta mai oricând, ci pentru că întreg procesul este în cazul meu unul foarte laborios și consumator de timp și resurse, pe care nu întotdeauna le dețin – și asta datorită altor treburi și priorități de la mine din curte. Și nu greșesc deloc spunând “datorită” și nu “din cauza” :).

Pare simplu la prima vedere, un articol: câteva poze, câteva vorbe și gata. Însă niciodată nu mi-a ieșit această abordare, întotdeauna e multă zumzăială la procesor (mă refer la cel intern), fie și doar pentru câteva cuvinte. Dar da, e o angrenare foarte frumoasă și plăcută pentru mine, care de obicei mă acaparează cu totul. De aceea scriu doar când apuc și în ultima vreme chiar mai rar. Dar nu-i bai. Cum ar spune un bun prieten, poate că e nevoie ca propriile delectări să fie accesate cât mai rar, pentru a-și păstra savoarea.

Deci cum puteți urmări blogul, astfel încât să nu ratați în al doilea deceniu al mileniului trei niciunul din cele zece articole/ an, și asta într-un an productiv :)?

  1. Pagina de Facebook Images & Words – la fel de neaccesată, reprezintă totuși o modalitate de a mai afla când și când ce mai e nou. Cu un Like sau Follow și cu puțin noroc, este posibil ca roboțeii lui Mark să vă servească în News Feed articolele nou-postate pe blog, cu prima condiție să le urc eu pe Facebook întâi. Și a doua, eventual, luând în calcul cum funcționează lucrurile pe-acolo, să mai fiu și “umpic” darnică și să scot, tot când și mai când, ceva părăluțe din buzunar ca să mă asigur că acest lucru se întâmplă.
  2. Contul de Instagram imagesandwords.ro – și mai neaccesat, conține(a) capturi de momente și informații legate de noile articole scrise pe blog. Îmi doresc mult de tot să se arate în viitor că viitorul (preferabil continuu) va face și el parte din această propoziție, laolaltă cu prezentul și imperfectul. Prea alambicat trenul gândirii? Da, chiar și pentru propriile mele șine. E din cauza orelor mici afișate în dreapta jos a ecranului.
  3. Feedly – acesta este agregatorul pe care eu una îl folosesc pentru toate blogurile pe care le urmăresc. Dacă ești interesat de conținut, dar ești în același timp la fel de uituc ca și mine și nu ții minte să verifici din când în când ce mai e nou direct pe site, iar social media pare că uneori sare exact peste ceea ce te interesează cu adevărat, iată soluția ideală pentru a avea laolaltă tot ceea ce te interesează, la comanda ta și nu a lui Mark, și fără să ai dubiul că ai pierdut ceva conținut pe drum. Feedly poate fi folosit cu contul de Google și eu zic că mergi la sigur. Doar să nu uiți să deschizi aplicația :).
  4. Newsletter – cea mai sigură modalitate de a fi la curent cu ce mai este nou pe blog este acest newsletter, căci am eu o vorbă… e-mailul e sfânt și ajunge în general acolo unde trebuie. Vă puteți abona prin e-mail la postările noi aici.

Eu zic că dacă le bifați pe toate, n-aveți cum să ratați :).

Gluma și umorul negru la o parte, una din bucuriile mele cele mai mari legate de blog este atunci când lumea îmi spune că urmărește ceea ce se întâmplă pe-aici, citește articolele și se bucură de fotografii sau de atmosfera din ele. Mai ales mama :). Iar eu prefer să pun conținut direct pe blog ca rădăcină principală, pe care o simt mult mai aproape, decât să folosesc orice social media ca ramuri, pentru mine, cât se poate de secundare.

Așa că, din nou, mulțumesc pentru timpul petrecut aici și sper să reveniți mereu cu plăcere :).