Toumani Diabaté – Cantelowes

//Toumani Diabaté – Cantelowes

Toumani Diabaté – Cantelowes

Iaca ce-am descoperit! Aș putea-o clasa la săptămana creativă că tot sunt în urmă (dar să știți că temele mi-s făcute, doar că nu le-am urcat), dar mai bine la TunesTales.

Fiți atenți aici. Sunt cu nasul în niște calcule și-am zis hai să-mi pun niște muzică să mi se pară mai frumos. Și zic eu: aș asculta din “The Imagine Project” al lui Herbie Hancock, că mi-am propus de mult să-l reascult. YouTube search, pun Imagine, rămân cu fereastra deschisă și vreau să mai zăbovesc 2 minute să mai citesc un pic despre acest proiect muzical… mă gândeam să scriu repede un articol sincer :), în timp ce-mi reaminteam că am fost împreună cu Rocco atunci când s-a întâmplat evenimentul și la noi. 

Citesc efectiv în zig-zag, hai că de fapt n-am timp, scroll repede jos după ce ochii îmi fug de pe paragraful în care scria despre colaborările lui Hancock cu mulți dar mulți artiști din toate colțurile lumii pentru proiectul ăsta.

Băi și-mi cad ochii pe unu’… Toumani Diabaté (avea link și era cu albastru :)). Și cum știu că în proiectul ăsta e foarte multă influență africană, și cum de foarte mult timp îmi doresc să ascult puțin mai atent și ritmuri din partea aceea a lumii, ia să văd cine-i domnul. Și ce Dumnezeu e aia o kora?

Na și ascultați :), după cum zice The Independent: “a performance that surpasses anything… for sheer scale of ambition and technical achievement”. Eu voi aprofunda cu siguranță. Africa sună foarte foarte bine, dar asta o știu de mai demult!

Enjoy!

 

Sursa feature photo: afropop.org

2018-05-25T00:01:38+00:00February 2nd, 2016|Categories: Zumzăieli|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Bun venit în spațiul meu public. Eu sunt Ileana și scriu din timpuri străvechi :), însă imagesandwords.ro a văzut lumina zilei abia prin 2013, preluând doar o mică parte din vechile mele articole. Vă aflați aici pe un blog personal, într-o treabă-in-neverending-process, scrisă cu mult drag, cu pasiune și mereu printre picături, despre aventurile mele de tot felul, fie ele pe poteci de munte, prin natură, călătorii sau pur și simplu de oriunde, toate în încercarea de a înrăma cumva felul în care m-a primit și am văzut lumea. Sper ca, urmărind acest blog, să descoperiți treburi de folos pe care să le folosiți responsabil. Eu una vă mulțumesc pentru fiecare vizită și… vă îndemn să vă bucurați care cum puteți, după posibilități. Mai multe despre imagesandwords.ro, aici.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.