Ca tot n-aveam ce face si in general printre chestii posed timp cat sa imi pun si in cap si il gestionez excelent (se vede asta dupa cat de des scriu 1 data la 3 luni), mi-am inventat un joc. Si anume daca tot imi risc oasele aproape zilnic in traficul din capitala asta bike-friendly (cu ghilimelele de rigoare, poate citeste careva si chiar crede ca e), de ce sa nu ma bucur cu si mai mult folos de ora aceea petrecuta pe bicicleta (desigur, pe langa sport, endorfine si calorii niciodata-suficiente-arse :))?

De cateva zile bune spre saptamani, cu 1 minut inainte sa ma pornesc dimineata inspre wherever I go from wherever I am, cu castile in urechi, dau un mare sau mic scroll (dupa chef) in lista cu “all songs” din telefon, inchid ochii, apas si ma pornesc la drum. Surpriza primei piese e faina tot timpul si imi place mult sa o leg de ziua cu pricina, de felul in care m-am trezit de dimineata, sa o tratez cumva ca pe o piesa a zilei sau sa incerc sa o potrivesc in ce context/ amintiri merge ea potrivita in capul meu; multor piese/ formatii le cunosc istoria si versurile, pentru altele scormon eu internetul. Intotdeauna e fain.

Merge la TunesTales :), si mi-as dori sa devina un obicei dar hai sa nu zic hop ca m-am mai facut de ras si alta data :).

Azi mi-am propus sa incep. Sa pun pe blog si FB piesa random a zilei. Si am inchis ochii. Si am apasat. Si coincidenta s-a aratat MARE cat Casa Poporului :). Si nu, nu am numai Dream Theater in telefon asa cum ar putea crede unii :).

Dream Theater – The Shattered Fortress

De ce-mi plac mie Dream Theater in afara de muzica, chitara, baterie, Portnoy, Petrucci, La Brie, Myung & such? Versurile. Si intrepatrunderea dintre dur si sensibil, dintre puternic si profund, dintre aspru si fin. Trecerile bruste de la una la cealalta. Si piesa asta ar putea fi una reprezentativa cred. Mai am si altele in minte, poate pica la urmatoarele trageri la sorti :). Versurile? Aici.

Piesa are o istorie aparte – incheie si contine ultimele 3 acte ale “Twelve-Step Suite” despre care merita sa cititi putin aici daca vreti sa mai aflati una-alta despre unii muzicieni mari inca in viata :). Este vorba de 12 “acte” muzicale continute in 5 piese, fiecare dintre cele 5 pe cate un album incepand cu Six Degrees of Inner Turbulence pana la Black Clouds & Silver Linings (cel de fata), acte ce transpun muzical intr-o tema comuna experienta legata de alcoolism (si Twelve Step Program) a fostului baterist al trupei, Mike Portnoy.

Si da, Dream Theater vor concerta in Romania SI anul acesta, pe 5 iulie, la Festivalul I am The Rocker; cine vrea bilete uite la Eventim. Ne vedem prin fata scenei, of course.

Acestea fiind spuse, astept cu interes sa vedem ce supriza avem si maine :).