Spațiul meu public 2017-11-19T02:13:23+00:00

Images & Words

Călătorii. Outdoor. Fotografie. Și orice mai sare din trenul gândirii

Bun venit în spațiul meu public

Unde mă preocup să digitalizez povești despre treburile de mai sus.

Eu?

Iubesc munții încă din copilărie și îi păstrez tot în copilărie și în viața mea de om mare. Cu grijă.

Călătoresc mult (și de cele mai multe ori alături de “dublura” de aproape 6 ani) și îmi doresc să înrămez undeva felul în care m-a primit și am văzut lumea. Cu interes și cu respect pentru toate locurile în care merg.

Fotografiez momente și lucruri și locuri. Îmi plac cuvintele, muzica, cerneala și ideile așa cum sar ele din trenul gândirii.

Blogul?

Povești (cu sau fără copii) din călătorii și drumeții, fotografii din lume, impresii sau tehnicalitați de pe munte, frânturi de pe șine. Idei și sfaturi? Mai degraba informații subtile și experiențe adunate prin propriile lentile. Șiruri de bile colorate în biblioteca memoriei? Cu siguranță.

Curioși? Numai bine. De folos pentru voi? Tot voi să îmi spuneți.

Și închei așa: acum sau cândva, când om crește noi mai mari sau om rămâne tot copii, am să păstrez acest loc numai bun de scormonit. După informații, dacă vă trebuie, dar și după altceva, chiar și mai important: o părticică din noi.

Vă mulțumesc pentru fiecare vizită și… bucurați-vă care cum puteți, după posibilități.

Ileana

un PS la care țin mult

Lentilele prin care e scris și fotografiat acest blog sunt fix cele personale. La propriu, chiar. Uneori mai curate, alteori mai neclare, uneori cu o profunzime de câmp mai mare, alteori mai mică, uneori mai luminoase, alteori mai întunecate.

Veți gasi aici informații, uneori mai detaliate, alteori mai incomplete. Folosiți-le cum credeți voi mai bine, însă (și mai ales în ceea ce privește drumețiile și turele, dar nu numai) documentați-vă mereu bine și din cât de multe surse puteți înainte să porniți la drum.

Alegeți să mergeți în locurile care vi se potrivesc cel mai bine. Alegeți să cunoașteți câte ceva despre ele înainte. Alegeți să aveți grijă de ele. Și amintiți-vă să le respectați întotdeauna, alături de natura, oamenii, obiceiurile și cultura lor – căci acestea sunt lucrurile de care până la urmă vă veți folosi în toate călătoriile voastre și sunt de altfel și lucrurile care vă și le vor îmbogăți cel mai tare. Și sunt tot aceleași locuri și lucruri pe care le veți lăsa în urmă și care vor fi găsite de cei care se îndreaptă curioși către ele, la fel ca și voi.

Și încă ceva. Urmăriți aici un blog personal pe care vă rog să îl respectați ca atare. Este un spațiu destinat atât informațiilor, cât și educației, cât și (mai ales) simțirii de bine. Îmi doresc mult ca acest lucru să nu se schimbe. Iar în ceea ce privește întreg conținutul, vă rog să nu uitați să folosiți ghilimele și link în caz că doriți să transmiteți cumva cuiva ceva mai departe.

Iar eu, din nou, vă mulțumesc pentru fiecare vizită și… bucurați-vă care cum puteți, după posibilități.

Ileana Toma
imagesandwords.ro

newsletter @

(și afli când scriu)

Săptămânal. Sau mai rar