Toumani Diabaté – Cantelowes

//Toumani Diabaté – Cantelowes

Toumani Diabaté – Cantelowes

Iaca ce-am descoperit! Aș putea-o clasa la săptămana creativă că tot sunt în urmă (dar să știți că temele mi-s făcute, doar că nu le-am urcat), dar mai bine la TunesTales.

Fiți atenți aici. Sunt cu nasul în niște calcule și-am zis hai să-mi pun niște muzică să mi se pară mai frumos. Și zic eu: aș asculta din “The Imagine Project” al lui Herbie Hancock, că mi-am propus de mult să-l reascult. YouTube search, pun Imagine, rămân cu fereastra deschisă și vreau să mai zăbovesc 2 minute să mai citesc un pic despre acest proiect muzical… mă gândeam să scriu repede un articol sincer :), în timp ce-mi reaminteam că am fost împreună cu Rocco atunci când s-a întâmplat evenimentul și la noi. 

Citesc efectiv în zig-zag, hai că de fapt n-am timp, scroll repede jos după ce ochii îmi fug de pe paragraful în care scria despre colaborările lui Hancock cu mulți dar mulți artiști din toate colțurile lumii pentru proiectul ăsta.

Băi și-mi cad ochii pe unu’… Toumani Diabaté (avea link și era cu albastru :)). Și cum știu că în proiectul ăsta e foarte multă influență africană, și cum de foarte mult timp îmi doresc să ascult puțin mai atent și ritmuri din partea aceea a lumii, ia să văd cine-i domnul. Și ce Dumnezeu e aia o kora?

Na și ascultați :), după cum zice The Independent: “a performance that surpasses anything… for sheer scale of ambition and technical achievement”. Eu voi aprofunda cu siguranță. Africa sună foarte foarte bine, dar asta o știu de mai demult!

Enjoy!

Sursa feature photo: afropop.org

By | 2016-11-28T12:19:16+00:00 February 2nd, 2016|Categories: TUNESTALES|Tags: , |0 Comments

About the Author:

Eu? Iubesc munții încă din copilărie și îi păstrez tot în copilărie și în viața mea de om mare. Cu grijă. Călătoresc mult și îmi doresc să înrămez undeva felul în care m-a primit și am văzut lumea. Cu interes și cu respect pentru toate locurile în care merg. Fotografiez momente și lucruri și locuri. Îmi plac cuvintele, muzica, cerneala și ideile așa cum se leagă și așa cum sar ele din trenul gândirii. Informații de folos pentru voi? Sper, căci e tare fain să descoperi. Șiruri de bile colorate în biblioteca memoriei? Cu siguranță. Mă bucur mult atunci când le pot povesti undeva (adică aici) sau atunci când alții găsesc răgazul sau interesul să le consulte (adică tot aici). Și zic așa: acum sau cândva, când om crește noi mai mari sau om rămâne tot copii, am să păstrez acest loc numai bun de scormonit. După informații, dacă vă trebuie, dar și după altceva, chiar și mai important: o părticică din noi. Vă mulțumesc pentru fiecare vizită și… bucurați-vă care cum puteți, după posibilități.

Leave A Comment