Bun venit în spațiul meu public

Unde din când în când și total inconsecvent digitalizez diverse.

Eu?

Iubesc munții încă din copilărie și îi păstrez tot în copilărie și în viața mea de om mare. Călătoresc mult și îmi doresc să înrămez undeva felul în care m-a primit și am văzut lumea. Fotografiez momente și lucruri și locuri. Îmi plac cuvintele, muzica, cerneala și ideile așa cum se leagă și așa cum sar ele din trenul gândirii.

De folos altora? Șiruri de bile colorate în biblioteca memoriei? Cine știe…

Mă bucur atunci când răsar momente în care le pot păstra undeva (adică și aici) sau atunci când alții găsesc răgazul sau interesul să le consulte (adică tot aici). Și zic așa: acum sau cândva, când om crește noi mai mari sau om rămâne tot copii, am să păstrez locul acesta numai bun de scormonit. După informații, dar și după alteva, chiar și mai important: o particică din noi.

Vă mulțumesc pentru fiecare vizită și… bucurați-vă care cum puteți, după posibilități.

Ileana

Sella Ronda. Dolomiti. Tura Portocalie (II)

Home/DOLOMITI, EUROPA, ITALIA, PRIN LUME, schi, SELLA RONDA/Sella Ronda. Dolomiti. Tura Portocalie (II)

Sella Ronda. Dolomiti. Tura Portocalie (II)

Pooooc! …si casca totusi nu crăpă sub greutatea usii de la portbagajul Caravellei gri parcata la locul obisnuit. Nici nu apucasem sa mijesc bine ochii de dimineata ca ma si trezii cu ditamai placa de caroserie in cap. A vorbit zelul din P. care a vrut sa o inchida, nene, bine :). Noroc cu casca, ca altfel ma punea jos.

Asa a inceput ultima zi de ski in Dolomiti, alaturi de ceilalti 3 maniaci din grup. Pentru a doua oara pe Sella Ronda. De data asta circuitul portocaliu, clockwise.

20140228-_DSC8967

Ca sa vedeti eficienta, gondola galbena pornise doar de 3 minute cand ne-am suit noi in ea. Urma sa trecem in sens invers pe aproximativ acelasi traseu facut cu o zi inainte, plus o extensie pana la Porta Vescovo, extensie din care daca vrei poti sa te duci si pana pe ghetar, dar e cam tricky cu timpul cred, pentru ca nu e chiar foarte aproape.

Nu am ce sa zic foarte multe despre circuit in sine, am mai trecut in revista cateva info in postarea cealalta despre Sella Ronda.

Cum spuneam si atunci, circuitul este foarte fain si bine gandit, iar recomandarea mea pentru cine vrea sa il faca este sa il faca pe cel portocaliu.

Din nou harta mai jos:

sellaronda-pistemap-2013

Chiar daca e mai solicitant, partiile mai dificile se afla in prima parte a traseului deci se vor cobori cand esti inca odihnit si ele sunt in stare buna. O singura neagra am coborat-o cu moguli si gheata ca la balamauc, spre sfarsit, dar nicio clipa in toata tura nu am simtit ca vreo partie imi depaseste abilitatile. E adevarat ca ma si obisnuisem cu schiurile (cred ca daca faceam in prima zi tura asta cedam nervos dupa a doua partie). Si nu am obosit atat de mult ca in ziua precedenta, desi ne-am dat considerabil mai mult, mai dificil, mai tare. Dar exact cum le spuneam si baietilor, s-a intamplat probabil ceea ce mi se mai intampla in mod uzual in ture: turele grele ma lasa mai putin obosita decat cele usoare.

Circuitul n-a fost in sine un circuit, pentru ca noi cum vedeam o partie care ne placea, cum o dadeam de doua-trei ori, sau ne rupeam de circuit si tot asa. De exemplu am luat un scaun de 2 sau de 3 ori numai ca sa ne radem pentru ca trecea peste rampe amenajate pentru acrobatii si se vedea de sus tare fain cum sareau/ se chinuiau diversi.

In total aplicatia lui P. a aratat aproape 80 de km facuti in ziua respectiva, dar sigur inclusiv cu cei din instalatii. Deci undeva pe la 40-45 coborati efectiv. Foarte bine, zic.

Si toata lumea schiaza bine, si partiile nu sunt aglomerate, si ai loc sa te dai oricat, oricum, oriunde :). Si-s frumosi Dolomitii, mi-au placut cel mai mult pana acum. La egalitate cu Alpii din Chamonix si Les Ouches. Cot la cot acolo.

20140228-_DSC8982

Si pentru 1 euro turnichetul, puneai si de un slalom mic 🙂

20140228-_DSC9004

Multumesc prietenilor de sfaturi si ma bucur ca am reusit sa mai scap de batul din fund si sa ma mai relaxez putin pe partie. E adevarat ca m-am simtit bine si cu piciorul, dar uite ce inseamna sa se mai uite si un ochi critic la tine din cand in cand.

20140228-_DSC8954

Nu regret nicio secunda ca mi-am carat aparatul si obiectivele in spate in aproape toate zilele. Si am reusit performanta sa nu cad nici macar o data ;). Realitatea e insa ca in aceasta ultima tura l-am scos doar de cateva ori (am fost prea ocupata cu altele 🙂 )

20140228-_DSC9031

Si acestea fiind spuse, inchei cu povestile despre ski. Vedem ce-o mai urma. Orisicum trebuie organizata iesirea din 2015. Care probabil ca va fi in Franta, pe la Trois Vallees pe-acolo :).

Iar daca vreti detalii mai multe despre Sella Ronda, gasiti aici.

Si toata galeria foto din Dolomiti (cu Sella Ronda Dolomiti cu tot) aici.
By | 2016-11-28T12:19:21+00:00 February 28th, 2014|Categories: DOLOMITI, EUROPA, ITALIA, PRIN LUME, schi, SELLA RONDA|Tags: , , , , , , |0 Comments

About the Author:

Eu? Iubesc munții încă din copilărie și îi păstrez tot în copilărie și în viața mea de om mare. Călătoresc mult și îmi doresc să înrămez undeva felul în care m-a primit și am văzut lumea. Fotografiez momente și lucruri și locuri. Îmi plac cuvintele, muzica, cerneala și ideile așa cum se leagă și așa cum sar ele din trenul gândirii. De folos altora? Șiruri de bile colorate în biblioteca memoriei? Cine știe… Mă bucur atunci când răsar momente în care le pot păstra undeva (adică și aici) sau atunci când alții găsesc răgazul sau interesul să le consulte (adică tot aici). Vă mulțumesc pentru fiecare vizită și… bucurați-vă care cum puteți, după posibilități.

Leave A Comment